در روایتی از امام صادق علیه السلام اینگونه آمده : پیامبر (ص) وقتی می خواستند افطار کنند با چیز شیرینی مانند حلوا افطار می کردند و اگر یافت نمی شد با شکر (که از نیشکر گرفته می شد) یا تعدادی خرما افطار می کردند و اگر هیچ کدام از اینها یافت نمی شد با آب ولرم افطار می کردند و می فرمودند : آب ولرم معده و کبد را پاکسازی می کند و بوی بدن و بوی دهان را خوش می کند و دندان ها را قوی می کند و چشم و بینایی را تقویت می کند و گناهان را به خوبی می شوید و رگ (ژن) های به هیجان آمده را ساکن می کند و مره (صفرا و سودا) غالب شده را ساکن می کند و بلغم را قطع می کند و حرارت معده را بر طرف می کند و سردرد را برطرف می کند.(۱)
جمعا در این روایت ۱۳ خاصیت برای آب ولرم موقع افطار شمرده شده. که این یکی از نکات خیلی جالب و پر اهمیت درباره استفاده از آب می باشد.
نکات دقیق این روایت :
هر چند این خواص برای آب ولرم در هنگام افطار شمرده شده اما استفاده از آب ولرم در هنگام صبح به صورت ناشتا و قبل از خوردن چیزی می تواند چنین اثراتی داشته باشد و حتی غیر این مواقع هم این اثرات هر چند کمتر را دارد.
نکته دیگری که باید مد نظر داشت این است که آب ولرم آبی نیست که مثلا از شیر آب ولرم در خانه یا … تهیه شود بلکه حتما باید آب، جوش بیاید و سپس مقداری سرد شده و ولرم شود آن موقع چنین خصوصیتی دارد زیرا در روایت لفظ “ماء الفاتر” آمده که به چنین آبی گفته می شود.
نکته بعدی پاک کننده بودن آب ولرم است که همان گونه که در روایت آمده فایده پاکسازی بسیار خوبی دارد.
نکته مهم دیگر اینکه خواص درمانی آب ولرم مورد تاکید است تا جایی که حتی طبایع مخالف هم که بلغم و مره (صفرا و سودا) باشد را بر طرف می کند و این خود یکی از اعجاز ها و نکات بسیار جالب در طب اسلامی است.
نکته آخر و بسیار مهم هم این است که آب ولرم مقابله و پیشگیری خوبی بلکه شاید مقداری از درمان در بیماری های ژنتیکی می باشد بیماری هایی که امروزه متاسفانه شدیدا گریبان گیر جامعه بشری شده است که مواردی از جمله قند خون، انواع مختلف سرطان، و… را شامل می شود.
دقیقا نکته ای که انسان را عاشق و دلباخته طب اسلامی می کند همین نکات بدیع و بی نظیر است که در عین سادگی درهای بیشماری از پیشگیری جدی و موثر و درمان سهل و آسان را به روی ما باز می کند.
آب جوشیده ای که به محض جوشیدن از روی آتش برداشته و ولرم شده باشد را آب فاتر می گویند و نوشیدن آب فاتر فواید بسیاری دارد.
خواص آب فاتر:
در صورتی که ناشتا یا موقع افطار استفاده شود (طبق روایت امام صادق علیه السلام):
2- معده و کبد را پاک می کند.
3- بدن و دهان را خوشبو می کند.
4- دندان ها را محکم و قوی می کند.
5- چشم را قوی و بینایی را جلا می دهد.
6- رگ ها (ژن ها) را که هیجان کرده فرو می نشاند.
7- مره (صفرا و سودا) و بلغم را درمان میکند (سه مزاج را تعدیل می کند که بهترین درمان است).
8- گرمی معده را فرو مینشاند.
9- درمان میگرن نیز هست.
توضیحات:
امام صادق (ع) می فرماید: پیامبر (ص) وقتی می خواستند افطار کنند با چیز شیرینی مانند حلوا افطار می کردند و اگر یافت نمی شد با شکر یا تعدادی خرما افطار می کردند و اگر هیچ کدام از این ها یافت نمی شد با آب ولرم افطار می کردند.
مردم در قدیم آب جوش می خوردند ولی الان چای می خورند که بسیار مضر است.
چند نکته:
1- خوردن آب و غذای داغ به شدت نهی شده است.
2- فتور از حدت به سردی می آید نه از سردی به حدت یعنی آب بایستی به جوش برسد و سپس سرد شود نه اینکه فقط گرم شود.
3- دقت شود که آب نبایستی زیاد بجوشد بلکه به محض به جوش آمدن و رسیدن به نقطه جوش بایستی از روی شعله برداشته شود وگرنه آب خاصیت خود را از دست میدهد.
4- میتوان به آب فاتر مقداری قند طبیعی نیشکر یا عسل اضافه کرد شکر سرخ برای هر چیزی نفع دارد و ضرری ندارد و آب جوش هم همین طور است پس آب جوش و شکر طبیعی بسیار نافع است.
:: موضوعات مرتبط:
داروها ,
آنچه باید بدانیم ,
,
:: بازدید از این مطلب : 47
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0